Akkreditált általános nyelvvizsgák

Akkreditált általános nyelvvizsgák

 

A City & Guilds International ESOL Diploma

Új generációs nemzetközi angol nyelvvizsga

 

A Magyarországon közel 20 éves sikertörténetre visszatekintő, közkedvelt Pitman nyelvvizsga korszerűsített változata, a City & Guilds új generációs angol nyelvvizsga ideális választás a vizsgázóknak. A Közös Európai Referenciakeret 6 szintjére kidolgozott vizsga számos előnyt nyújt felvételihez, diplomához, hazai és külföldi tanulmányokhoz, munkavállaláshoz. Felépítésében az egyszerűségre törekszik, és az általános, kommunikatív angol nyelvtudást méri hétköznapi, életszerű feladatokkal. A vizsga alatt egynyelvű szótár használata megengedett. A City & Guilds vizsgaközpont korszerű oktatási segédanyagokkal, letölthető mintafeladatokkal és online tanfolyamokkal segíti a vizsgára való felkészülést.

A City & Guilds angol nyelvvizsgát a világ több mint 70 felsőoktatási intézményében és számos cégen belül elismerik, valamint Európa több országában, államilag elismert nyelvvizsgának számít. A magyar állami bizonyítvány mellett a sikeres vizsgázók egy nemzetközi bizonyítványt is kapnak.

2014-től az új vizsga Reading, Writing és Listening, Speaking részekből áll. A nyelvvizsgát csak akkreditált vizsgahelyeken lehet letenni, komplexen is, illetve külön írásbeli vagy szóbeli részvizsga formájában. A vizsgázók a nemzetközi bizonyítvány mellett államilag elismert nyelvvizsga bizonyítványt kapnak a sikeresen letett írásbeli és szóbeli részvizsgákért is.

 

Fontos tájékoztató:


2012-13-ban kizárólag komplexen lehetett letenni a City & Guilds nyelvvizsgákat. Ezért nincs törvényi lehetőség arra, hogy azok, akik az egyik részvizsgájuk sikertelensége miatt nem kaptak komplex nyelvvizsga bizonyítványt, azok a korábbi komplex vizsgájuk sikeres részeit bármilyen módon érvényesítsék a 2014-ben letett komplex vagy részvizsgáknál!

Bővebb információkat az alábbi menüpontok alatt:

Információ a vizsgáról 2013

Információk a vizsgáról 2014