5. Vizsga menete

5. VIZSGA MENETE

 

5.1 Írásbeli vizsgarész

A vizsgadolgozat tartalmazza a mindkét készség (olvasáskészség, íráskészség) mérésére szolgáló feladatokat. A két feladatsort tartalmazó füzetet, valamint az olvasáskészség feladatok válaszlapjait a vizsga elején egyszerre kapják meg a vizsgázók. Az írásbeli vizsgán nincs szünet a különböző részek között.
Az írásbeli vizsga során a füzetben lévő feladatokat a vizsgázó tetszőleges sorrendben oldhatja meg.
Az olvasáskészség feladatok válaszait a válaszlapon kell feltüntetni. A vizsgázók dolgozhatnak a vizsgadolgozaton is, de a végső válaszokat a válaszlapon kell feltüntetni. Az írásfeladatot a vizsgadolgozatra kell írni.

5.2 Szóbeli vizsgarész

A beszédértés vizsgán a vizsgázóknak a beszédértés feladatok válaszait a válaszlapon kell feltüntetni. A vizsgázók dolgozhatnak a vizsgadolgozaton is, de a végső válaszokat a válaszlapon kell feltüntetni.
A beszédkészség vizsgarészről hangfelvétel készül, melyet a vizsgaközpontban értékelnek a javítók. A beszédkészség vizsgát kérdező vizsgáztatók bonyolítják, akik nem értékelnek.
A vizsgán a vizsgázó a kérdező vizsgáztatóval beszélget és oldja meg a feladatokat.
A vizsgázó a vizsgára való jelentkezéssel beleegyezik, hogy a beszédkészség vizsgarészről hangfelvétel készüljön.

5.3 Vizsgán jelenlévő személyek

A vizsga előtt, alatt és végeztével a vizsgateremben csak a vizsgázók és azok a személyek tartózkodhatnak, akiknek a jelenléte a vizsga szempontjából szükséges, és akiket erre a vizsgahely  vizsgatitkár felhatalmazott vagy a felügyeleti szervünk (OH-NYAK) delegált.